Beiskolázás


Csatlakozz a KoRa Iskolához!

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának azonosítójával (OM azonosítóval) rendelkező iskola vagyunk. Az iskola fenntartója az Esélytér Intézményfenntartó, amely 8 oktatási intézményt, 58 telephelyet 400 pedagógussal, 4400 tanulónak üzemeltet. Iskolánk a nyíregyházi Leonardo Média Akadémia Gimnázium, Szakgimnázium, Technikum és Általános Iskola Szegedi Tagintézménye.

A KoRa tehát nem magántanulói csoport, hanem közoktatási intézmény.

Hogyan történik a jelentkezés, beiratkozás, átiratkozás?

Jelentkezés, beiratkozás

  • kapcsolatfelvétel, időpontegyeztetés
  • csoportos tájékoztató, egyéni tájékoztató szülők és gyermek
  • személyes találkozó a gyermekkel, játékos felvételi beszélgetés

A beiratkozás ideje

A 2023/2024-es tanévre beiratkozási időpont egyelőre nem került kihirdetésre. Iskolánkba a beiratkozás folyamatos, a városi beiratkozási időpont után is van lehetőség csatlakozni hozzánk.

A beiratkozásnál szükség lesz a gyermek személyi azonosító és lakcímet igazoló hatósági igazolványára, valamint az iskolába lépéshez szükséges fejlettség elérését tanúsító igazolásra.

Átiratkozás (folyamatos)

  • kapcsolatfelvétel, időpontegyeztetés
  • találkozó a szülőkkel, gyermekkel, játékos felvételi beszélgetés
  • próbanapok (3 nap)
  • eredmény, átiratkozás

Adott intézménnyel tanulói jogviszonyban álló tanulóknak lehetőségük van tanulmányaikat a korábbi képzésüknek megfelelő, másik magyar köznevelési intézményben folytatni.

Jelenleg a tanuló (kiskorú esetén gondviselője) külön-külön veszi fel a kapcsolatot a két intézménnyel. Az átvevő intézménybe való sikeres egyedi felvételi eljárás esetén az általuk kiállított befogadó nyilatkozat birtokában ki kell iratkoznia az átadó intézményből, majd az ott kapott dokumentumok birtokában jogosult beiratkozni az új intézménybe. Az átiratkozás mindkét pontján a tanuló (kiskorú esetén gondviselője) személyes megjelenését igényli.

Az átiratkozást a gondviselő vagy a tanuló kezdeményezi a kérelem benyújtásával.

Milyen költségekkel lehet számolni?

Tandíj nincs, azonban az előzőekben bemutatott szolgáltatások színvonalához az iskolai alapítvány támogatása szükséges. A támogatásból kerülnek finanszírozásra a tehetséggondozás, fejlesztés és felzárkóztatás speciális személyi- és tárgyi szükségletei, a magas színvonalú oktatáshoz szükséges szoftverek és programok, a nem állami tankönyvkiadótól rendelt tankönyvek, ezen kívül a befizetett támogatásból kerülnek beszerzésére a vizuális neveléshez szükséges eszközök (festékek, zsírkréták, papírok … stb.), egységes iskolai póló is.

A havi támogatás összege

1 gyermek 45 000 Ft

Testvérkedvezmények: 2 gyermek 70 000 Ft, 3 gyermek esetén: 100 000 Ft